„Floarea albastră” în a treia ședință

    Vineri, 25 octombrie 2013, a avut loc ședința a treia a clubului amatorilor de flori „Floarea albastră”, realizată de  Gaja Viorica sub denumirea „Sunt o floare între flori”. „Am ales această denumire fiindcă port nume de floare și aș vrea să încep cu o mică prezentare a florii vieții mele – Viorica/Viorea. Legenda spune că prinţesa Viorica era cea mai tânără dintre fiicele împăratului şi împărătesei regatului florilor. Datorită frumuseţii nemaivăzute a prinţesei, aceasta a fost ursită de cea de-a douăsprezecea ursitoare ca în primăvara vârstei de 12 ani să fie răpită de Zâna Florilor.

     Cu toate încercările părinţilor ei de a o păzi, Viorica este răpită la vârsta de 12 ani, primăvara, şi este prefăcută într-o floare albastră, albastrul fiind simbolul melancoliei. Această floare este aşezată între celelalte flori din grădina Zânei Florilor şi este numită Viorica, nume care este cunoscut popular şi ca Viorea.

     De atunci, Viorica este o floare care înfloreşte primăvara şi care se distinge de celelalte prin culoarea albastră, sugestie clară a melancoliei, dar şi a încrederii în viitor. De asemenea, perenitatea florii este o sugestie a vieţii scurte a prinţesei Viorica. Aşa cum prinţesa a trăit doar 12 ani, se pare că o viorea rezistă, de obicei, doar 12 săptămâni până când se ofilește.”

    Mai apoi a fost prezentată colecția personală de flori cu mici comentarii.

   Studiind mai multe surse informaționale am făcut o mică prezentare despre cele mai rare, cele mai scumpe și otrăvitoare flori, etc.

    Doamna Elena Postolachi a venit cu o noutate pentru noi. Televiziunea Prime Moldova aflând despre colecția-i de cactuși a venit la Soroca pentru a face un reportaj, care a fost prezentat în data de 21 octombrie  și pe care l-am demonstrat tuturor. (Vezi link-ul  (O colecție țepoasă a doamnei Elena Postolachi la Prime Moldova -http://www.youtube.com/watch?v=xybEEsSpUVo)

   Despre colecția de crizanteme ne-a vorbit doamna Maria Purici.

Gaja Viorica, sala Multimedia

Prezentări:

  1. SUNT O FLOARE ÎNTRE FLORI
  2. Cele mai RARE flori din lume
  3. Compoziții florale de toamnă:

 

Reclame

Un gând despre „„Floarea albastră” în a treia ședință

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s